Oktoberfest!

Nu ska jag berätta om årets största, bästa och mest studentikosa fest - Oktoberfest! Redan klockan fyra på eftermiddagen ringlade sig kön till UniBar ca tvåhundra meter uppför campus. Jag såg till att vara där tidigt och hoppades på att komma in före klockan fem, då de börjar ta inträde. Detta misslyckades fatalt, då kön tog över två timmar. Detta var dock inte helt fel, eftersom jag hann ta mig hem, byta om, sminka mig, göra fem gurkmackor och återförenas med mina vänner i kön, som förstås blev överlyckliga av mina mackor. Väl inne på oktoberfestområdet köpte vi ett gäng öl och minglade runt bland de otaliga dansgolven.



Fullt med folk var det också och de australiska killarna flockades kring mig och Evelina (den blonda). Av någon anledning är svenska tjejer jättepopulära här i Australien. Men som ni vet är jag ju väldigt kräsen och Evelina har pojkvän hemma i Sverige, så det var nog många som blev besvikna. Vi hade i alla fall en jätterolig kväll och det var faktiskt värt att köa i två timmar för att komma in.

Efter att ha vilat upp mig under fredagen var jag på topp igen inför lördagmorgonens fältstudie med "The Marine Environment". Denna gången bar det av till Port Hacking, där vi åkte och tittade på olika slags deltan med en båt. Vädret var sttrålande och jag fick lite färg på kinderna efter förra veckans regn. Ni har ju redan sett en massa snygga vyer från Australien, så istället för att lägga upp ännu en sådan, ska ni få se en fågel jag hittade vid kajen.




Fin vad? Den ser väldigt dunig och gosig ut, men jag vågade inte gå för nära. När jag var fyra meter ifrån den började den stirra intensivt på mig som att den tänkte attackera. Så jag backade långsamt undan...

För övrigt har helgen inkluderat mysiga filmkvällar och strandpromenader, vilket jag ser som en bra uppladdning inför de nästkommande fyra veckornas intensiva tentaplugg.

Det var allt för denna gången! Stora kramar till alla, så ses vi snart.


Pluggchock och festpepp!

Hej! Nu var det lange sen jag skrev nagot har pa bloggen. Det beror pa att jag har legat begravd under skolpapper senaste dagarna... I mandags fick jag veta att en inlamning som jag trodde skulle in nasta vecka i sjalva verket skulle in torsdag denna vecka! Panik utbrot och jag pluggade frenetiskt hela dagen i mandags, tisdags och imorse. Men nu ar jag klar!

Jippie!

Beloningen for detta harda pluggande blir att fira oktoberfest imorgon. Det ar arets i sarklass storsta studentfest pa UNSW och alla kommer vara dar! Tyvarr har jag varken lederhosen eller dirndl, men a andra sidan ser jag ganska tysk ut och ett par flator ska nog gora susen. Jag kan lova en utforlig rapport om den stundande studentfesten och massor av bilder i nasta inlagg.

Vi ses om ett par manader!
Puss!

Darling Harbour Fiesta

Jaha, då var det lördagskväll igen! Just nu öser regnet ned utanför mitt fönster, så jag har inga ambitioner att gå utanför dörren. När vi snackar ösregn här i Sydney så är det inte vanligt svenskt ösregn utan ÖSREGN med både kursivering och versaler. Så i stället för att gå ut och blöta ner mig tänker jag spendera kvällen i min dators goda sällskap.

Igår var det fredag och på fredagar ska man ju gå ut. Så vi gick till Darling Harbour. Där pågår just nu en colombiansk festival med massor av liveband som framför låtar med svängiga, latinamerikanska rytmer. 



Dock började det regna mitt under konserten, så vi förpassade oss till Cargo Bar, ett av mina absoluta favoritställen i Sydney. Där hade de en bra DJ kvällen till ära, så dansgolvet var fullt av utbytesstudenter.

Idag, lördag, har jag gjort återbesök i Chinatown. Där köpte jag ett par flipflops eller thongs, som de kallas här. Jag köpte också ett par aborginska väggbonader som nu pryder mitt spartanskt inredda studentrum. Efter shoppingen gick vi och tog en fika på ett mysigt kinesiskt café. Döm om min förvåning när en stor drake med buller och bång kommer in genom dörren!



Så ser en kinesisk drake ut. Då vet man det. Wow.

Det var allt för denna gången, nu ska jag sätta på en film!


RSS 2.0