Inglourious basterds

Nu är det dags för något nytt och fräscht på den här bloggen! Eftersom amerikanska filmer släpps tidigare i Australien än i Europa, tänkte jag bjuda på en filmrecension. Ni är väl alla nyfikna på den nya filmen av Quentin Tarantino?


Inglourious Basterds

En fantastiskt välregisserad film som utspelar sig i ett belägrat Frankrike under andra världskriget. Filmens olika karaktärer är mycket stereotypa för det land de kommer ifrån, vilket gjorde det extra roligt att se den tillsammans med tyska, franska och amerikanska utbytesstudenter. Brad Pitt, som spelar en befälhavare från den amerikanska södern, har t.ex. en tendens att säga saker som "And that goes for all y'all" och "I don' blame ya", uttryck som jag hört Jeremy säga miljontals gånger hemma i lägenheten. Det hela var väldigt roligt. Som ni vet har Tarantino en tendens att ha ihjäl de flesta av sina karaktärer och vi kan ju säga att han inte har lagt av sig i det avseendet. Jag skulle väl inte rekommendera filmen för finkänsliga tittare, men på det hela taget är det en omväxlande vacker, sorglig och rolig film. Den får ni inte missa!


Plugg, plugg, plugg...

Hej på er!

Ledsen att jag bloggar så sällan, det är verkligen fullt upp i skolan just nu. Det är som att alla mina lärare har bestämt sig att lägga alla inlämningar, prov och laborationer just de två sista veckorna innan spring break. Men oroa er inte, jag har hunnit med lite roliga saker i helgen ändå. I fredags var jag på utflykt till South Head, en väldigt fin utsiktsplats bortom Bondi. På kvällen åt jag och mina lunchpolare middag hemma hos Dennis. Det var väldigt trevligt.

Lördagen ägnades åt pannkaksätande och planering av resan till Byron Bay. Sedan försökte jag plugga, men insåg att det inte går så bra om man saknar internet hemma. Därför har jag nu varit och köpt en sån där sticka! Dock har jag bara lyckats komma in på facebook med den än så länge, men jag hoppas att det ordnar sig. Något pluggande blev i alla fall inte av, så denna veckan har jag på tok för mycket att göra. På vägen från internethandeln såg jag i alla fall den här fina fågeln:



Igår, söndag, åkte jag till stan och shoppade med Evelina. Jag köpte en ny scarf och vi tog en fika på ett jättemysigt café som är inrett som ett gammaldags bibliotek. På kvällen lagade vi middag och tog en cocktail på Hugos med de andra utbytesstudenterna. Det var en mycket trevlig helg! Men nu: Tillbaka till verkligheten!

Plötsligt händer det...

Jag vaknade i morse och det första jag tänkte var: "Jag borde verkligen investera i en tvättkkorg". Då verkar det ju som att något är fel. Eller så håller jag kanske på att bli vuxen. Nåväl, jag har i alla fall beslutat att köpa en tvättkorg, så att jag inte har alla mina kläder liggandes på golvet. Nu blir du väl glad, mamma?

Just nu har jag massor att göra i skolan, det är knappt att man hinner med! Till skillnad från på KTH så pluggar man faktiskt under terminen här och inte bara inför tentorna. Jag tror att det är en bra grej, för jag lär mig väldigt mycket när jag faktiskt läser en del i veckorna. Å andra sidan känns det ibland som att mina böcker vill äta upp mig och jag gillar inte att jag måste plugga på en söndag. I ren protest har jag därför tagit en blogg-paus innan jag återgår till att laplacetransformera diffekvationer och beräkna transfer functions.

Jag tänkte passa på att berätta om gårdagen, då jag och min svenska granne Anna-Karin åkte till Paddington och shoppade! Vi gick hela vägen längs Oxford Street och tittade in i massor av roliga second hand butiker. På Paddington market köpte vi en varsin majskolv som vi åt i solen. Sen gick vi runt och kollade på alla roliga saker de sålde och när hungern återigen gav sig till känna, gick vi till världens mysigaste chokladcafé och åt chokladvåfflor med färska jordgubbar, söta bananer och vaniljglass. Det var den godaste lunchen i mitt liv! Anna-Karin ville äta gratischoklad från chokladblandaren, men den hade tyvärr ett glaslock.




Efter maten gick vi i ytterligare några butiker och där hittade jag ett par riktiga fynd:

* En söt skärmmössa som jag ska ha i solen
* En supersnygg klänning för bara $20

Här ska ni få se på klänningen jag köpte, jag kunde bara inte låta bli att fotografera den. Den är ju himla snygg för bara $20 dollar, eller vad säger ni?



Om ett par timmar ska jag åka in till stan och äta middag med Evelina, så nu ska jag göra en sista kraftansträngning och läsa om elektriska kretsar. Yey!

Puss och kram!

Duh duh duh duh duh duh...

Hej allihopa! Nu ska jag berätta något roligt. Jag har varit på Sydney Aquarium! Det var ett obligatoriskt inslag i kursen "The marine environment" att besöka akvariet och besvara några korta frågor. Tung kurs det där... Jag tänkte visa några bilder av några roliga vattendjur som jag såg där.

I "The oceanarium" kunde man gå i inglasade gångar och se hajar som simmade till höger och vänster, över och under en. Det var riktigt spännande och häftigt. Här ser ni en av dem. Duh duh duh duh duh duh...



Här är en livs levande croco! Som ni ser syns han knappt när man tittar uppifrån, första bilden...


Men det fanns inte bara läskiga djur på Sydney Aquarium, den här tycker jag är riktigt söt!



Sist men inte minst, min personliga favorit: Platypus! Den tog sig till och med besväret att komma ovanför ytan. En riktig linslus!


Som några av er kanske har hört, gick mina planer för spring break i stöpet, då jag inte har lov samtidigt som Elin och Olof i Melbourne. Men frukta icke! Jag har en ny plan nu. Eller faktiskt två. Antingen drar jag till Ayers Rock tillsammans med killarna jag lunchar med, eller så åker jag till Byron Bay med ett gäng trevliga tjejer! Vad tycker ni låter bäst? Jag tycker båda låter bra!

Kram på er. Ha en fantastisk måndag!

Äntligen! En riktigt lugn helg...

Efter tre veckor fullspäckade av festande och andra aktiviteter, bestämde jag mig för att ha en riktigt lugn helg. Fredagen blev en riktig hemmakväll med matlagning och film. På lördagen åkte jag till Chinatown med mina goa grannar Anna-Karin (Sverige) och Anne (Holland). Vi hittade massa roliga och billiga grejer, jag köpte en jättesöt strandklänning och Anna-Karin hittade ett par snygga solbrillor! Här ser ni hur hon provar några olika hårstilar.



Efter dagsutflykten till Chinatown, åkte vi hem till oss och jag bjöd på min specialare: super-delicious-bacon-and-banana-pasta. Den blev mycket uppskattad och vi kommer säkert laga många fler middagar ihop.

På söndagen tog jag en långpromenad längs stranden, åt thaimat och fikade med Sofia som pluggar industriell ekonomi på Chalmers och åt middag på en indisk restaurang med Ben från Wales som pluggar fysik, Rokas från Litauen, examensarbetande Dennis från Tyskland och hans labpartner Jerome från Luxemburg. En skön blandning av nationaliteter, alla väldigt trevliga. Vi satt och diskuterade olika affärsidéer, mer eller mindre seriöst, det var riktigt trevligt. Vem vet, kanske kommer vi på något nytt och revolutionerande? I väntan på att komma på den perfekta affärsidén och bli ekonomiskt oberoende måste jag dock sköta mina studier. Så nu ska jag på biofysik!

Baj baj!


RSS 2.0