Studier och utflykter!

Hej kära vänner, hoppas att ni har det bra där hemma! Här skiner solen och jag är på strålande humör. Det har nämligen visat sig att jag kan programmera! Det trodde ni inte va?

Som några av er vet läser jag en fortsättningskurs i programmeringsspråket C, trots att jag inte har läst gundkursen. Därför var jag väldigt nervös inför morgonens datorlaboration. Det visade sig dock att mina farhågor var totalt onödiga, det enda vi behövde göra var några matrismultiplikationer! Jag blev klar på en timme och ser nu fram emot en extra lång lunch...

Jag är väldigt nöjd med mina kurser, föreläsarna är bra och ämnena känns intressanta. Så min första skolvecka har varit förträfflg! Det verkar dock som att folk pluggar väldigt ,mycket här, biblioteket är nästan alltid fullt, så det är tur att jag har skaffat en läslampa hemma. Utöver studierna har veckan ägnats åt en pubrunda i Newtown som är ett bohemiskt område i västra Sydney och en kvällsutflykt till Darling Harbour. Här är en bild på några höghus som speglar sig i Darling Harbours vatten:


Det var allt nytt för denna gången. På torsdag är det Foundation Day, en stor fest som hålls för att UNSW grundades för 60 år sedan. Jag lämnar en rapport om det på fredag! Stay tuned...

Nu har solen äntligen kommit till Sydney!

Nu är det slut på kalla nätter och hemska förkylningar! I helgen har det varit drygt 20 grader här i Sydney och det ser ut att hålla i sig. Jag har suttit på gräsmattan utanför biblioteket hela förmiddagen och njutit av det vackra vädret, men p.g.a. mitt svenska pigment har jag fått förflytta mig in i biblioteket. Imorgon börjar mina lektioner, så risken finns att jag kommer blogga lite mindre kommande veckor - men frukta icke! Det kommer mera...


Idag tänkte jag dela med mig av några av helgens bilder som är tagna på promenadsträckan från Coogee Beach till Bondi Beach. Är det inte vackert så säg?



Här tänker jag sitta och plugga när terminen kommer igång... vad tror ni om det?



Slutligen en bild på mig och mina medvandrare Frida och Ninni:



Sådär ja, nu ska jag tagga till inför skolstarten. Önska mig lycka till!

En hemsk förkylning senare…

Hej därhemma! Ledsen att jag varit lite inaktiv på bloggen, jag har helt enkelt inte haft så mycket att skriva om. De senaste dagarna har ägnats åt långtråkiga föreläsningar om utbytesstudier och jag har drabbats av en riktigt ihärdig förkylning. Därför har jag ägnat större delen av denna vecka åt att sitta i min säng och kolla på film. Idag kände jag mig dock lite bättre och åkte färja till Manly tillsammans med de andra utbytesstudenterna. Jag träffade några trevliga svenskar och norrmän som jag åt lunch med på den vackra men blåsiga stranden.



På strandpromenaden träffade vi på de här roliga fåglarna:


Efter att ha köpt en gräslig halsduk (se bilden nedan) och tagit en latte på ett av Manlys många mysiga caféer, bar färjan av hemåt. När vi närmade oss hamnen mötte oss väldigt vackra och ofta fotograferade vyer. Självklart kunde jag inte låta bli att ta fram kameran... men jag vill ju inte visa några bilder som ni lika gärna kan googla på, så jag tänker bara visa en bild på mig framför Harbour Bridge. Den hittar ni inte på Google!



På vägen hem från hamnen tog vi en sväng förbi Town Hall. Där passade jag på att ta ett par riktiga stadsbilder. Lägg märke till att de kör på fel sida. Helt galet alltså!



Nu sitter jag i vårt mysiga vardagsrum där den gaseldade kaminen brinner för fullt. Jag ska snart krypa till kojs.


God natt och sov gott!


Utgångar, BBQ:s och jet lag…

...kanske inte är den bästa kombinationen för god nattsömn. Men vem vill sova när det finns så mycket att göra? Här i Sydney finns alltid något på schemat, det gäller bara att kolla facebook så vet man vad som är på gång. Vi har t.ex. varit på Sydneys skabbigaste pub, Cindy's Apartment, där dunkadunka-musiken var galet hög. Något av en besvikelse, samtidigt som man kan se det som en ny erfaranhet. Vi ser ju glada ut i alla fall?


I lördags anordnade våra snälla aussie mates en BBQ vid Coogee Bay där vi grillade kryddiga korvar. En grej som är kul är att korvarna deformeras väldigt mycket när man tar i dem, lite som play-doo lera om ni vet vad jag menar... Efter BBQ:n drack vi te i tjejernas lägenhet och sen fick jag en god natts sömn på hela 12 (!) timmar. Såhär såg det ut när vi grillade:


Igår kväll åkte vi in till centrala Sydney och käkade pizza på Hugo's. Det var ett riktigt trevligt ställe med supergoda pizzor för bara 5 ausdollar (typ 30 spänn). Dessutom fick man smarriga cocktails för samma ringa slant! Musiken var klart bättre än på Cindy's och jag hade en väldigt trevlig kväll. En grej jag tyckte var rätt ballt med pizzastället var att de hade discokulor i hela taket, kolla själva:



Coolt va? Nu till något helt annat. På vägen till skolan idag tyckte jag att jag såg en svart soppåse som låg på marken. När jag tittade närmare såg jag att det inte alls var en soppåse utan en rejäl fladdermus! Den såg ganska död ut så jag vågade mig och fotograferade den. Det var rätt ballt att se en fladdermus på nära håll, förut har jag bara sett dem svischa runt på natten. Tyvärr är svischandet över för den här lilla krabaten, men nu är han i alla fall förevigad via min blogg! I present to you: batman!



Min nya lägenhet

Japp, det är faktiskt sant! Jag har hittat den perfekta lägenheten i Randwick. Den ligger centralt på Coogee Bay Road, vilket innebär att jag kan gå till både skolan och stranden på 10 minuter och har alla affärer precis runt hörnet. Vill ni veta det galnaste? Vi har en swimmingpool och en jacuzzi i ett inglasat hus på gården!


Köket är modernt och fräscht, jag har ett eget rum med spegelgarderober och fåtöljerna i vardagsrummet är hur sköna som helst. Våra hyresvärdar är världens gulligaste gamla par som själva bor på takvåningen i lägenheten.


Som några av er kanske har hört, hade jag först en plan tillsammans med tre andra skandinaviska tjejer, men det sprack tyvärr. Men skam den som ger sig! Imorse gick jag och kollade på en lägenhet med Taylor och Jeremy, två trevliga killar från USA, som också letade lägenhet och då hittade vi det här! Det känns verkligen jättebra att dela lägenhet med dem, eftersom jag vet vilka de är och vi har samma syn på det mesta. Vi har redan gjort upp planer på att laga mat, det vankas blåbärspannkakor i dagarna! Här är en bild på mig och mina nya flatmates vid Bondi Beach.



Flygplan och nya bekantskaper

Hej där hemma, här kommer rapporten från flygresan och min första dag i Sydney! Det hela började med att kånka ut väskorna i bilen och säga adjö till nära och kära på flygplatsen. 



På thai airways var personalen som vanligt supergullig och flygplansmaten var faktiskt riktigt god. Det bjöds på kyckling i gul curry på första planet och räkor i röd curry på plan nummer två. Helt galet gott alltså! Och efterrätten ska vi inte tala om... Väl framme på Avoca Lodge insåg jag hur svårt det är att sova när det egentligen är mitt på dagen (svensk tid). Jag har verkligen upplevt det man kalla jet lag. Här är några bilder från mitt rum.


Idag har jag varit på campus och ordnat med praktiska saker som kurser, studentkort och australiskt telefonnummer. När jag var på kontoret för utbytesstudenter träffade jag några supertrevliga nordiska utbytesstudenter. Efter en lång dag då jag varit totalt jet-laggad och borttappad var det skönt att äta middag och ta en öl med mina nyfunna vänner i centrala Sidney.



Nu är klockan alldeles för mycket, så jag ska gå och knyta mig.
God natt :)

Hejdå Sverige!

Om tio minuter går bilen till Arlanda och sedan bär det iväg! Jag kommer att sakna er allihop, men vi ses snart igen. Glöm inte bort mig ;)


RSS 2.0